-دانه چیا با نام علمی سالویا هیسپانیکا از نوعی گیاه بومی آمریکای جنوبی به دست میآید. این دانهها با اینکه هزاران سال است مصرف میشوند، در سالهای خیر به دلیل آشکار شدن ویژگیهای تغذیهای خاصشان، از جمله داشتن مقدار زیادی پروتئین و فیبر، مورد توجه قرار گرفتهاند. دانههای چیا معمولا به غذاها اضافه میشوند تا ارزش تغذیهای آنها را افزایش دهند.
دن بوتنر دهها سال است که روی ۱۰۰سالههای مناطق آبی جهان مطالعه میکند تا به اسرار طول عمر آنها پی ببرد.او به دو ماده غذایی ساده که در همه جای دنیا پیدا میشود، یعنی لوبیای سیاه و گردو، رسید. بهگفته این محقق، مصرف روزانه یک قوطی لوبیای سیاه و یک مشت گردو در روز میتواند طول عمر فرد را افزایش دهد.