يكشنبه 4 آذر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی تغذيه کمبود مواد مغذی باعث سردرد می شود؟

 
 

شنبه 26 آبان 1403

کمبود مواد مغذی باعث سردرد می شود؟

 
 

کمبود مواد مغذی ضروری بدن می تواند علائم مختلفی از جمله سردرد ایجاد کند.

سردرد شایع است و ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. دلایلی آن می تواند عفونت ویروسی، کم آبی بدن، کم خوابی، استرس و تماشای بیش از حد از صفحه نمایش باشد. با این حال، چیزی که بسیاری از افراد متوجه نمی شوند این است که کمبود مواد مغذی نیز می تواند عامل قابل توجه سردرد باشد.
.این بدان معناست که کمبود برخی مواد مغذی می تواند منجر به سردرد شود که می تواند موقت یا شدید باشد
برآوردهای تکان دهنده از سازمان بهداشت جهانی (WHO)نشان می دهد که امروزه جمعیت زیادی در جهان دچار کمبود ویتامین ها و مواد معدنی ضروری ، به ویژه ویتامین A، ید، آهن و روی هستند.
اکثر این افراد متعلق به کشورهای کم درآمد هستند و اکثرا کمبود بیش از یک ریزمغذی دارند و این کمبود زمانی رخ می دهد که مردم دسترسی به آن نداشته باشند. غذاهای غنی از ریز مغذی ها مانند میوه، سبزیجات، محصولات حیوانی و غذاهای غنی شده و ... در حالی که کمبود مواد مغذی می تواند منجر به علائم مختلفی شود، سردرد یک بیماری شایع است. کمبود ریزمغذی های خاص مانند منیزیم، آهن، ویتامین B12 و ویتامین D3 اغلب با علائم سردرد، سرگیجه و اختلالات خلقی مانند خلق و خوی ضعیف و افسردگی مرتبط است.
به عنوان مثال، منیزیم در آرامش عروق خونی و تثبیت خلق و خوی نقش دارد. سطوح پایین آن می تواند باعث انقباض عروق شود که می تواند منجر به میگرن شود. آهن برای انتقال اکسیژن در خون ضروری است و کمبود آن می تواند منجر به کم خونی شود که اغلب باعث سرگیجه و سردرد می شود. علاوه بر این، ویتامین B12 از سلامت اعصاب حمایت می کند، در حالی که ویتامین D3 با عملکرد سیستم ایمنی و تنظیم خلق و خوی مرتبط است؛ سطوح پایین هر کدام می تواند خطر سردرد و علائم افسردگی را افزایش دهد.

چگونه سردردهای ناشی از کمبود مواد مغذی را شناسایی کنیم؟
یک متخصص تغذیه واجد شرایط می تواند به شناسایی و رفع کمبودهای مواد مغذی که ممکن است به سردرد یا سایر نگرانی های سلامتی دامن بزند، کمک کند.
با بررسی کامل عادات غذایی، سبک زندگی و سابقه دارویی فرد، متخصص تغذیه می‌تواند میزان مصرف مواد مغذی روزانه را ارزیابی کند و تعیین کند که آیا نیازهای بدن را برآورده می‌کند یا خیر، و این را با علائم مرتبط می‌کند تا شکاف‌های احتمالی را شناسایی کند.
با ارزیابی عواملی مانند روال روزانه، انتخاب غذا و تداخل دارویی، یک متخصص تغذیه می تواند بینشی در مورد علل زمینه ای کمبود مواد مغذی به دست آورد. پس از انجام این کار، می تواند یک برنامه شخصی برای افزودن مجدد غذاهای غنی از مواد مغذی تنظیم کند یا مکمل های هدفمند به بیمار توصیه کرد.
همچنین تست‌های آزمایشگاهی خاصی برای درک برخی کمبودها وجود دارد و پزشکان ممکن است کمبود برخی از آنها را از طریق علائم تشخیص دهند یا معمولاً در افرادی که داروی طولانی‌مدت مصرف می‌کنند، این علائم مشاهده شوند. استفاده بیش از حد از ملین ها، اعتیاد به الکل، شرایط بهداشتی مانند کلیه یا اختلال، کسانی که دیالیز می شوند و موارد دیگر نیز می تواند باعث کمبود برخی از مواد مغذی شود.

چگونه کمبود مواد مغذی را مدیریت کنیم؟
دریافت متعادل مواد مغذی از طریق گروه‌های غذایی مختلف برای حفظ ذخایر کافی مواد مغذی مفید خواهد بود.
روی افزودن سبزیجات سبز رنگ مانند اسفناج و کلم پیچ که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند تمرکز کنید.
از محصولات نارنجی و قرمز مانند هویج، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی استفاده کنید، زیرا آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفیدی دارند.
آجیل و دانه ها چربی های سالم، پروتئین و مواد معدنی ضروری را تامین می کنند، در حالی که لوبیا منبع عالی فیبر و پروتئین گیاهی است.
غلات کامل مانند جو، کینوا و برنج قهوه ای فیبر و ویتامین B را به رژیم غذایی شما اضافه می کنند و از هضم و سطح انرژی حمایت می کنند.
اما در موارد کمبود شدید، ممکن است مدت کوتاهی مکمل‌ها توسط پزشک یا متخصص تغذیه تجویز شود که باعث رهایی بیمار از علائم و جلوگیری از بروز عوارض جانبی می‌شود.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار