جمعه 31 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استفاده از عصاره برگ درخت انبه جهت سنتز ارزان نانوذرات چندکاره

 
 

يكشنبه 27 آبان 1397

استفاده از عصاره برگ درخت انبه جهت سنتز ارزان نانوذرات چندکاره

 
 

محققان دانشگاه هرمزگان با همکاری محققان دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و علوم پزشکی شیراز، با استفاده از عصاره برگ درخت انبه، نانوذرات نقره سنتز کردند. کارایی ضد سرطانی، آنتی‌اکسیدانی، حذف آلاینده‌های رنگی و قابلیت تشخیص و اندازه‌گیری برخی عناصر توسط نانوذرات سنتز شده، مورد تأیید قرار گرفته است.

در سالیان اخیر کارایی نانوذرات نقره، به‌خصوص در حوزه تولید مواد آنتی باکتریال به اثبات رسیده است. ازاین‌رو، بسیاری محققان تلاش‌های خود را بر روی سنتز سبز و ارزان این نوع نانوذرات متمرکز کرده‌اند. دراین‌بین، محققانی از دانشگاه هرمزگان در تحقیقات آزمایشگاهی خود موفق شدند از برگ درخت انبه در سنتز سبز نانوذرات نقره استفاده کرده و قابلیت نانوذرات سنتز شده را در چند حوزه مورد مطالعه قرار دهند. دکتر فائضه ثمری، عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان دراین‌باره گفت: «در طرح حاضر از عصاره آبی برگ درخت انبه به‌عنوان یکی از اجزای فرایند سنتز زیستی نانوذرات نقره استفاده شده و اثر پارامترهای مختلف از جمله مقدار عصاره برگ، غلظت محلول نقره، دما، pH و زمان بر سنتز نانوذرات مورد مطالعه قرار گرفته است.» وی ادامه داد: «در فرایند سنتز نانوذرات از واکنش‌گرهای شیمیایی استفاده نشده که این موضوع موجب کاهش آلودگی زیست‌محیطی و کاهش هزینه‌ها می‌گردد. از سوی دیگر، ما با بهینه کردن پارامترهای مؤثر بر فرایند، زمان انجام فرایند را کوتاه کرده و سنتز را در دمای اتاق و بدون صرف انرژی انجام دادیم.» ثمری با اشاره به نقش عصاره برگ درخت انبه در فرایند سنتز نانوذرات نقره، در خصوص نحوه مطالعه قابلیت‌های نانوذرات سنتز شده گفت: «در واقع عصاره آبی برگ درخت انبه نقش کاهنده و پوشاننده را در فرایند سنتز نانوذرات نقره ایفا می‌کند. پس از انجام فرایند سنتز، فعالیت کاتالیزوری در حذف آلاینده‌های رنگهای آزو، خصوصیات ضد سرطانی بر روی دو نوع سلول سرطانی روده انسان و همچنین سنجش انتخابی یون‌های جیوه در آب با استفاده از نانوذرات سنتز شده مورد ارزیابی و تائید قرار گرفتند.»
در طرح حاضر سنتز زیستی نانوذرات نقره در حضور عصاره آبی برگ درخت انبه مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا، تأثیر پارامترهای دخیل در فرایند سنتز از جمله دما، pH، زمان فرایند، غلظت محلول نقره، مقدار عصاره برگ، مطالعه شده و شرایط بهینه سنتز از طریق بررسی خصوصیات سطحی و ساختاری نانوذرات سنتز شده، تعیین شده است.
ارزیابی‌های مربوط به رنگ سنجی نانوذرات سنتز شده نشان می‌دهد که این نانوذرات بدون اعمال اصلاح سطحی قادرند حضور یون‌های سمی جیوه در محیط آبی را در محدوده خطی 0.2 تا 103.7 میکروگرم بر میلی‌لیتر را اندازه‌گیری نمایند.
نانوذرات نقره امروزه مصارف گوناگونی از قبیل مرکب‌های هادی جریان الکتریکی، پوشش‌ها و پارچه‌های ضد باکتری، سرامیک‌های ضد باکتری و پانسمان زخم یافته‌اند. ارائه روش‌های ارزان و امن، سلامت تولید و استفاده از آن‌ها را افزایش می‌دهد.
این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر فائضه ثمری- عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان، حسین صالحی- دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه، دکتر ابراهیم افتخار- عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و دکتر سعید یوسفی نژاد- عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. نتایج این کار در مجله ‌ New Journal of Chemistryبا ضریب تأثیر 3.201 (جلد 42، شماره 19، سال 2018، صفحات 15905 تا 15916) منتشر شده است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار